Kun lapset jäi päiväkodista kesälomalle, lupasin heille kesäloman alottajais kakun. Hankin minikokoisen irtopohjavuokan ja erivärisiä sokerimassoja, joiden työstöä halusin harjoitella. Täytteenä oli mansikaa, kermaa ja rahkaa. Lopputulos oli ihan tyydyttävä, ulkonäöllisesti ja massat helposti työstettäviä, mutta valmiin sokerimassan mausta ja rakenteesta en niin välittänyt. Aikaisemmin olen tehnyt sokerimassaa itse ja siitä olen pitänyt, on vain hiukan työläämpää. No tulipahan kokeiltua ja käytän varmaan jatkossakin jonkin verran. Koristeet tein itse käsivaralla, mitään valmiita muotteja en raaskinut hankkia.

 

Noita kamerallani otettuja kuvia selatessani huomasin, että olin myös kuvannut aikaisemmin keväällä tekemäni mutakakun, joten laitan kuvan myös kuvan siitä. Kesto klassikko, syntisen hyvää. Teen sen aina aidosta suklaasta, en kaakoajauhosta. Pahoittelen kuvan laatua, on aika heikko.

Käsitöitä on paljon keskeneräisiä, ei mitään valmista. Kesällä tulee enimmäkseen päivät oltua pihalla ulkona, joten niille ei tahdo jäädä aikaa ja illalla on aina niin väsynyt että ei jaksa puikkoja/ virkkuukoukkuja nostaa. Laitan kuvia kunhan saan valmista.