Aloitin tämän blogin ensimmäisen päivityksen lasteni (kaksosten) syntymäpäivä kakulla, nyt on taas vuosi edellisen kakun mestaroinnista ja tässä tämänvuotinen versio.

 

 Kakkupohja on suklaakakku ja suklaa oli tummaasuklaata sulatettuna ei kaakojauhetta, mielestäni oikealla suklaalla saa kakkuun täyteläisemmän maun. Täytteeksi hyydytin vispattavaa vanilja kastiketta johon sekoitin mustikoita ja vadelmia, hyydytin liivatteella. Sivelin kakun kerrokset ensin kunigatarhillolla kostutuksen jälkeen, jonka jälkeen laitoin hyydytettävän täytteen ja lisäsin toisen kerroksen. Kansipalaan en laittanut enää hilloa. Kakun päälle kaulitsin sokerimassa kuorrutteen ja ensimmäisen kerran käytin valmista sokerikuorrutetta enkä itsetekemää, toimi ihan yhtä hyvin. Tein myös sokerimassasta koristeet eli junanveturin ja vaunut sekä auringon, nuo eläinten hahmot ostin kaupasta valmiina, kuivatin koristeet huoneenlämmössä n. kolme vuorokautta. Kakun reunoille pursotin kerman joka oli maustettu hitusella vaniljaa. 

Kakku teki hyvin kauppansa, joten luulen että hyvää oli vaikka en mielestäni onnistunut haluamallani tavalla kakun ulkonäön suhteen, mutta harjoitus tekee mestarin ja ensikerralla taas uusi yritys :) Valitettavasti kuvakin on hiukan hämärä, mutta toivottavasti saa selvää.